ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Уляна Супрун закликає людей забезпечувати водою безпритульних тварин

Активісти запустили флешмоб #водутваринам із закликом до закладів харчування, магазинів, заправок, офісів та кожного особисто — подбати про воду для безпритульних тварин

Про це повідомила Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

"Досить просто звільнити звичайну посудину (бажано таку, щоб не нагрівалася на сонці) або звичайне відро, поставити їх в тіні та регулярно наповнювати чистою водою. Не забувайте також і про пташок — залиште для них невеличкий резервуар з водою на підвіконні чи балконі", - йдеться у повідомленні.

Початкові симптоми зневоднення у тварин найчастіше проявляються як млявість, втрата апетиту, сухість у роті, втрата еластичності шкіри, “затоплені” очі та зменшена рухливість. 

Подбайте також і про своїх домашніх улюбленців: не випускайте їх на вулицю у піковий період спеки, краще залишайте їх вдома в прохолодному приміщенні. Високі температури можуть викликати не лише зневоднення, а й тепловий стрес та фізичні травми, у тому числі пошкодження мозку. 

Крім того, не залишайте тварин у припаркованому автомобілі. Навіть протягом короткого періоду часу, коли вікна злегка відкриті. У спеку ризики отримати тепловий удар дуже високі, навіть якщо автомобіль знаходиться в тіні. 

Не забувайте пити воду самі! В цей спекотний період неодмінно подбайте про воду напоготові, а краще постійно носіть свою пляшечку з водою з собою та пийте відразу як відчуєте спрагу. 

Поділіться цією інформацією та обов’язково залиште посудину з водою поруч зі своїм будинком, як тільки дочитаєте цей пост. Тваринам потрібна наша допомога