ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Сильний буревій пронісся Прикарпаттям. ФОТОФАКТ

У четвер, 27 червня після обіду Івано-Франківщину накрила гроза з сильним вітром. Як наслідок, повалено десятки дерев, пошкоджено дахи та паркани.

Наразі найбільше від стихії постраждала Богородчанщина. У селищі вимкнули воду та світло, пошкоджені дахи, повалені стовпи, паркани і дерева. Про це пише прес-служба управління ДСНС в області. 

"Терміново збираємо засідання штабу ТЕБ і НС. Сьогодні розпочинаємо і завтра продовжуємо ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації з залученням усіх наявних сил і засобів комунальних підприємств. Закликаємо долучитися до робіт з відновлення благоустрою міста депутатів селищної ради, членів виконавчого комітету, представників приватного бізнесу та усіх небайдужих мешканців міста", - пише пресслужба Богородчанської селищної ради.

Також буревій лютував і в сусідніх районах. 

"27 червня станом на 14:00 підрозділами пожежно-рятувальної служби Управління ДСНС в області здійснено 11 виїздів для ліквідації наслідків ускладнення погодних умов, розпилено 11 повалених вітром дерев на території - Калуського Рожнятівського та Надвірнянського районів. До ліквідації наслідків негоди залучено 33 чоловіки особового складу на 11-ти одиницях техніки", - інформує пресслужба прикарпатських рятувальників.

Також, за повідомленням енергетиків частково без світла залишились населені пункти Богородчанського, Тисменицьницького, Надвірнянського, Рожнятівського, Долинського та Коломийського районів.

АТ «Прикарпаттяобленерго» просить з розумінням поставитись до вимкнень у зв’язку із складними погодними умовами.  Оскільки вимкнення зачепили майже усю область, телефонні лінії кол-центру компанії можуть бути перенавантажені. Дізнатись про стан вимкнення можна на офіційному сайті компанії https://oe.if.ua, вибравши свій регіон.

Буревій 27 червня 2019 р, у с.Креховичі Рожнятівського району позривав дахи з приватних будинків. 

За інформацією рятувальників, в другій половині 27 червня та впродовж 28 червня на ріках басейну Дністра очікуються підйоми рівнів води на 0.2–1.0м, над поточними; можливе формування значного місцевого та схилового стоку.

Читайте також: Повалені дерева, пошкоджені автівки: Франківщиною пронісся буревій. ФОТО