ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті розроблять нову Стратегію розвитку інфраструктури на найближчі сім років

В Івано-Франківській ОДА розроблять нову Стратегію розвитку Прикарпаття на найближчі сім років.

Про це сьогодні на нараді повідомив голова ІФ ОДА Денис Шмигаль, передає Фіртка.

"Стратегія буде давати нам змогу планувати нові проекти у рамках транскордонної співпраці та розвитку Прикарпаття загалом. Зараз у нас стратегія тільки до 2020 року. Цей документ є якісним і його доцільно взяти за основу, щоб нічого не ламати. Але хочу зауважити, що діючу Стратегію я вивчив і можу сказати, що зараз ми маємо набагато більше викликів, ніж є напрямків у попередньому документі. Тому нова Стратегія на 2021-2027 рік повинна мати більше векторів. Ця стратегія буде розроблена вже на сім років, як у європейських країнах", - зауважив Денис Шмигаль.

Голова ОДА також наголосив, що "червоною ниткою" у всіх розділах нової Стратегії має бути доступність. Тому його позаштатний радник з питань соціального захисту осіб з інвалідністю Микола Макар слідкуватиме за тим, щоб документ враховував потреби всіх мешканців області.

"Ми повинні врахувати всі тонкощі, щоб ніде і ніхто не загубився. Закликаємо громаду долучитися та подавати свої ідеї, чим більше їх буде, тим краще ми зможемо провести планування", - додав Шмигаль.

Пріоритетним напрямком у новому документі залишиться розвиток інфраструктури.

"Соціальний зріз показав, що розвиток інфраструктури є найболючішим питання для мешканців області. Люди перекривають дороги здебільшого через їх неналежний стан - це головний показник, який не потребує додаткових слів", - зауважив очільник Прикарпаття.

Незабаром на сайті ОДА з'явиться інформація про початок роботи над Стратегією розвитку: створення робочої та координаційної групи та як прикарпатцям долучитися до цієї роботи.  Форми та терміни подання пропозицій також оприлюднять на сайті.

Стратегію мають затвердити на засіданні обласної ради не пізніше липня 2020 року.