ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Одещині затримали чоловіків, яких звинувачують у розстрілі поліцейських на Вінниччині

В Одеській області правоохоронці затримали чоловіків, яких підозрюють у вбивстві поліцейського, 20-річного Максима Зарецького.

Про це повідомив Голова Нацполіції Іван Вигівський.

Правоохоронці встановили місцеперебування підозрюваних, якими виявились двоє військових, 52 та 26 років, батько та син, уродженці Вінницької області. Їх затримали за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Поліцейський, який загинув при виконанні службових обов'язків, встиг здійснити постріли та поранити нападників.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України. Санкція статті — довічне позбавлення волі.

Що відомо про подію

Чоловіків оголосили у розшук після збройного нападу на поліцейських, який стався під час комендантської години 20 квітня у Гайсинському районі. Патрульні зупинили автомобіль, в якому перебували двоє чоловіків. Під час перевірки документів вони відкрили вогонь по поліцейських.

Від отриманих поранень загинув рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління Максим Зарецький, його напарник — Максим Шарапанівський — поранений. Він перебуває у Бершадській районній лікарні. Його здоров'ю нічого не загрожує, повідомила Суспільному головна лікарка закладу Лілія Брикуля.

Увечері 20 квітня на Вінниччині знайшли автомобіль, яким пересувалися підозрювані у вбивстві поліцейського. Також разом із ним виявили боєприпаси. Про це в ефірі телемарафону повідомив керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Олексій Рихлюк.

"Також на тому місці виявили певні боєприпаси, які належать до військового майна. Наразі на території Вінниччини та суміжних областей проводиться ряд слідчих пошукових дій з метою встановлення місця перебування підозрюваних", — розповів Олексій Рихлюк.

Джерело: Суспільне Новини