ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї завершили ремонт Музею писанки

У рамках благодійного проекту “Зберегти символ, що єднає” у Коломиї капітально відремонтували сферу Музею писанки.

Офіційне відкриття відремонтованого музею відбудеться у четвер, 22 жовтня, о 17:30. У програмі заходу – світлове шоу.

Будівля більше 10 років потребувала капітального ремонту, через специфічну форму та зношеність будівельних матеріалів. Через підвищену вологість, протікання та зношеність конструкції під загрозою перебували експонати музею.

"Після чергової зливи ми побачили, що споруда фактично перебуває в аварійному стані та потребує негайного ремонту. Це важко уявити, але вода через дахові вікна просто затікала в музей. Працівники підкладали відра і миски. На це було боляче дивитись. Тому почали шукати кошти з різних джерел, аби швидко виправити ситуацію", — каже Богдан Станіславський.

Гроші на ремонт та реконструкцію Музею “Писанка” надходять з різних джерел. Частину виділила обласна рада, це дозволило розпочати процедуру тендерного відбору. Окрім того, частину необхідних коштів зібрали завдяки флешмобу “Зберегти
символ, що єднає”. Їх і використали для першочергового ремонту покрівлі музею.

Також, до ремонту долучилися і представники будівельних підприємств, які безкоштовно допомогли виконати частину необхідних робіт. Так, “СарагоІ Україна” безоплатно передала весь необхідний комплект фарб для покриття сфери “Писанки”. А будівельна компанія “ФТС” взяла на себе відповідальність швидко та якісно виконати безпосередньо будівельні роботи.

Як наслідок – фасад музею “Писанки”  постав оновленим та безпечним, як це і личить візитівці Коломиї.

“Ми вирішили підійти до ремонту сфери Писанки грунтовно. Не обмежуватись косметичними роботами, а нарешті капітально відремонтувати споруду. Якісна гідроізоляція, повна заміна пінопласту та вікон – це дозволить музею роками приймати відвідувачів і бути безпечним як для людей та і для експонатів. Впевнений, що ремонтом "Писанки" ми започаткували процес відновлення всіх історичних та культурних пам’яток міста”, – каже Станіславський.