ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Куди найчастіше їздять відпочивати коломияни

«Географія відпочинку коломиян дуже широка, але найчастіше обирають такі країни, як Болгарія, Туреччина, Єгипет, Греція. Нині все більшої популярності набирають Іспанія, Кіпр, Чорногорія. Більшість вибирають тип харчування все включено, оскільки це дуже зручно, в першу чергу, при відпочинку з дітьми», – розповідає Наталія Триф’як, директорка однієї з туристичних фірм.

Якщо родина планує відпочити разом з дітьми, пані Наталія рекомендує країну, яка близька по харчуванню до України: це в першу чергу Болгарія та Греція, або країни, які в готелях пропонують широкий вибір страв. До того ж, якщо діти маленькі, важливо вибрати пологий захід в море. Для доросліших дітей важливі розваги: дитяча анімація, дитячі вечірки та майданчики, басейни, які знаходяться в тіні.

Часто при виборі відпочинку коломияни обирають країни, в які можна полетіти зі Львова: Туреччина, Греція, Чорногорія, Туніс, Єгипет, Хорватія. Автобусом можна дістатися до Болгарії, Греції, Албанії, Чорногорії.

Але з Києва значно ширша політна програма, зазначає жінка, тому більший вибір не лише країн, але й тривалості відпочинку. Крім того, з Києва можна вибрати тури, коли виліт зранку, а повернення ввечері, а зі Львова, зазвичай, виліт в обід, повернення зранку в останній день, тобто втрачається перший та останні дні відпочинку.

Найголовніше, на що звертає увагу пані Наталя, – це страхування. Адже дуже часто це та річ, на якій більшість вирішує економити. На жаль, це часто вилазить боком. «Вартість хорошої страхівки по Європі з покриттям на медичні витрати 30000 євро для дорослого коштує 316 грн на період 30-ти днів протягом року. Орієнтовно – це 10 євро на особу. Часто лише прийом лікаря та призначення лікування коштують по 50 євро, тобто разом 100, не говорячи вже про ліки, які доведеться купувати за власні кошти без шансу повернути їх. На жаль, можна купити страхівку навіть за 100 грн, як її називають «для галочки». Часто там спеціально зменшують умови дії задля привабливої ціни, не говорячи про це клієнту. У такому випадку очікувати на повернення коштів не варто».

Валерій Крулевський, власник однієї з туристичних фірм, каже, що коломияни часто обирають для відпочинку й екзотичні країни. Наприклад, такі як Домініканська Республіка або Таїланд. В такі країни краще їхати восени.

Деякі туристичні фірми пропонують і відпочинок в Україні. Нині таких турів та екскурсій чимало. Та часто туристи самі будують свій маршрут. Такий варіант дає можливість заощадити кошти, спланувати мандрівку відповідно до ваших вподобань.

Є широкий перелік турів та екскурсій по цілій Україні. Найпопулярнішим, за словами Людмили Голіней, менеджерки з туризму, є тур «Золоте кільце Карпат», який включає наступний маршрут: Коломия – Косів – Яворів – Криворівня – Верховина – Ворохта – Буковель – Яремче. Але кожен може обрати на свій смак, адже пропозицій багато: тур «Буковель та Водоспади», «Вихідні в Карпатах та Львів», «Кам’янець – Подільський – Хотин – Бакота» і багато інших. Оскільки зараз літо, багато коломиян їздять на море. В межах України пані Людмила пропонує відпочинок в Одесі, Коблево та Затоці. Найчастіше громадяни обирають Затоку. Окрім цього, фірма проводить і літні мовні табори. Впродовж двох тижнів діти мають змогу спілкуватись з носієм мови.

Автор: Соломія Мардарович

Читайте також: Червень 2019 року став найгарячішим за всю історію спостережень