ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

ФОТОРЕПОРТАЖ. Урочистості з нагоди Дня міста Коломиї: як це було

Як писало "Дзеркало", вчора Коломия відзначала своє 778-річчя.

З нагоди цієї дати біля ратуші відбулися урочистості.

Міський голова Ігор Слюзар побажав містянам злагоди та миру, відзначивши, що з кожним роком Коломия стає кращою, але всі ці зміни відбуваються виключно завдяки коломиянам та їхній праці. 

Єпископ УГКЦ Василь Івасюк наголосив, що, окрім Дня міста, сьогодні також і велике релігійне свято Преображення. Воно, за словами єпископа, змушує всіх нас до перемін. 

Юліан Гатала, єпископ Коломийської єпархії ПЦУ, також говорив про свято Преображення, яке, за його словами, веде нас не просто до змін, а має стати мотивом до позитивних змін.

Любомир Глушков, голова Коломийської РДА, закликав усіх пам’ятати про наше коріння та робити все для того, щоб про Коломию знав увесь світ.

Також вітали коломиян і гості – мер польського міста Ниса Кордіан Колбярц, заступник командувача Морської піхоти Аркадій Степаненко, а Людмила Демянцова передала вітання від Віталія Кличка, міського голови Києва. та виконавчого директора Асоціації міст України.

Після привітань секретар міської ради Олег Романюк зачитав рішення виконкому, яким було присвоєно звання Почесного громадянина Коломиї Івану Лопачаку (посмертно), Валерію Ковтуну та Ігорю Довганюку.

Крім цього, було нагороджено людей та колективи, які цього року удостоїлися честі бути вписаними в Книгу шани Коломиї. Це Василь Нагірний, Вадим Василецький, Богдан Лазор, Оксана Гриньовська, Любов Матковська, Ярослав Островський, Орест Хмуляк (посмертно), а також колектив міського палацу культури "Народний дім" та колектив "Грація".

На завершення було оголошено переможця літературної премії імені Тараса Мельничука. Цього року ним став Василь Нагірний за книгу "Дім на кляшторному узвозі".

До теми: У Ратуші відбулась святкова сесія Коломийської міської ради.